هزینه هایی که به عهده مستاجر است – قانون مالک و مستاجر هزینه تعمیرات

هزینه هایی که به عهده مستاجر است، قانون مالک و مستاجر هزینه تعمیرات

ساختمان مورد اجاره چه نوساز باشد و چه کلنگی ، می تواند نیازمند عملیات بازسازی و یا تعمیراتی شود که شاید قابل پیش بینی هم نباشد. و مشکل زمانی بوجود خواهد آمد که مستاجر خود را موظف به پرداخت هزینه های ساختمان نمی داند و مدعی می شود که پرداخت این  هزینه هایی که به عهده مستاجر است یا مالک .

از اینرو بین مالک و مستاجر هم ممکن است اختلافاتی به وجود آید که این اختلاف می تواند ناشی از هزینه‌ها و مخارج ساختمان باشد و هیچ یک ندانند که چگونه می‌توانند آنها را رفع و رجوع کنند

از طرفی بر اساس گزارش مرکز آمار در سال ١٣٩٥ حدود یک سوم (٣٠,٧ درصد) از خانوارها در ایران مستاجر هستند که نشان دهنده افزایش 4 درصدی تعداد اجاره نشین ها به نسبت سال 1390 می باشد .

حال با توجه به افزایش اجاره نشینی ما در این مقاله سعی کردیم تا از نظر قانونی به این موضوع بپردازیم : کدام یک از هزینه های ساختمان بر عهده مالک و کدام یک بر عهده ی مستاجر می باشد؟!!! لطفا تا انتها با وبسایت نرم افزار مدیریت ساختمان آپارتمانا همراه باشید.

هزینه هایی که به عهده مستاجر است

بر اساس قانون مشاوران املاک کشوری :

  • پرداخت هزینه های آب، برق، گاز و تلفن مربوط به هر واحد ، به عهده مستاجر همان واحد است.
  • تمامی هزینه های جزئی که پس از اقامت مستاجر بوجود آید و هزینه های جاری ساختمان بر عهده مستاجر می باشد مانند چکه کردن شیر آب که نیاز به تعویض برخی قطعات است، یا هزینه سرویس آسانسور و هزینه شارژ ساختمان.
  • خسارتی که توسط مستاجر بوجود آید ، مسلما مستاجر خود می باید نسبت به پرداخت هزینه ی آن اقدام نماید .

قانون مالک و مستاجر هزینه تعمیرات | قوانین مالک و مستاجر تعمیرات

موجر و مستاجر
  • هزینه تعمیرات ساختمان بر عهده کیست؟ تمامی هزینه های کلی و تعمیرات اساسی بر عهده ی مالک می باشد . مانند خرابی آسانسور ، تعمیرات اساسی موتورخانه، عایق بندی پشت بام، هزینه های عمرانی در دیگر نقاط خانه اعم از فضای مشترک و فضای اختصاصی هزینه رفع مشکل فاضلاب در بدو ورود مستاجر به محل و هزینه عوارض نوسازی شهرداری نیز به عهده صاحبخانه خواهد بود.
  • تعمیرات ترکیدگی لوله یا مشکلاتی از این دست هم باید توسط مالک پرداخت شود و مسئولیتی به عهده مستاجر نیست.

مدیر ساختمان هستید ؟

جهت محاسبه حقوق مدیر ساختمان روی دکمه زیر کلیک کنید

اگر مالک از پرداخت هزینه امتناع ورزد چه باید کرد ؟

مستاجر نیز می تواند با هماهنگی و توافق با صاحبخانه آن دسته از هزینه های ساختمان که مربوط به صاحبخانه می شود را خود شخصا پرداخت نموده تا در اجاره ی پرداختی ماه بعد از مبلغ اجاره کسر گردد .

( و داشتن یک سند مبنی بر پذیرفتن این موضوع هزینه توسط صاحبخانه )
تاکید می شود که مستاجر این تعمیرات را با اجازه وتایید کتبی مالک انجام دهد و همچنین تمام فاکتورهای مخارج را نزد خود نگاه داشته تا بتواند پس از پرداخت هزینه تعمیرات و تغییرات انجام شده ، آنرا از وی مطالبه کند.

بنابراین قبل از هر اقدامی برای تعمیر باید با صاحبخانه تماس بگیرید.

در صورتیکه مستاجر خرابی را به اطلاع صاحبخانه برساند،  صاحبخانه موظف است که در زمان مشخص به شما پاسخ دهد. با مالک درباره فوریت تعمیرات صحبت و سعی کنید برای زودتر تعمیر شدن خرابی ها با او همکاری کنید. اما اگر مالک در زمان مناسب پاسخگو نباشد مستاجر می‌تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف از مالک شکایت کند .اگر بازهم مالک اقدام به رفع مشکل ننماید ، مستاجر می تواند جهت عملیات تعمیرات اقدام کنید و هزینه آن را از اجاره‌بها کسر کنید .

حتما زمان تماس با صاحبخانه و پاسخی که دریافت کرده اید و دلیل این که چرا زمان پاسخگویی طولانی شده را مستند کنید. همچنین برای تمامی هزینه های انجام شده فاکتور بخواهید تا مدرک مستدلی برای ارائه داشته باشید.

آیا مالک ضامن پرداخت هزینه های شارژ ساختمان است ؟

اهميت موضوع پرداخت سهم شارژ ساختمان به قدری حاد است كه قانونگذار در مواردي مالك و مستأجر را به صورت تضامني مسئول پرداخت شارژ و هزينه مشترك ساختمان قلمداد كرده است. بنا بر نظر قانونگذار در صورتي كه پرداخت هزينه‌هاي مشترك ساختمان بر عهده مستأجر باشد ولي او از پرداخت چنين هزينه‌هايي امتناع كند، ، هیأت مدیره می تواند علاوه بر مراجعه به مستأجر به مالک نیز مراجعه و اعلام بدهی نماید.
همچنین اگر به موجب قرارداد نامه ، پرداخت هزینه های مشترک به عهده مالک باشد و مالک از پرداخت آن خودداری نماید، مستأجر می تواند از محل مال الاجاره هزینه های مزبور را پرداخت کند.

کلام آخر

مطابق قانون موجر و مستاجر: «در صورتی که ملک اجاره داده شده نیازمند تعمیرات باشد قانون مدنی پرداخت هزینه های تعمیرات را به دو قسمت تقسیم کرده است که شامل تعمیرات جزیی یا فرعی و تعمیرات کلی یا اساسی می شود.

 هزینه تعمیرات جزیی یا فرعی به عهده مستاجر است و هزینه تعمیرات کلی و اساسی به عهده موجر است.

حال ممکن است تشخیص نوع هزینه که جزئی است یا کلی ، خود محل مناقشه باشد که باید در این خصوص  تابع عرف باشید.

به عنوان مثال تعمیرات کلی ساختمان  می تواند شامل موارد زیر باشد:

 

  • تعمیرات عمرانی (دیوار، در و پنجره، سقف، حیاط، پشت‌بام و…)
  • تعمیرات مربوط به تاسیسات و تجهیرات اصلی (کولر، شوفاژ، آبگرمکن، موتورخانه، پکیج، تهویه و…)
  • تعمیر لوله‌کشی آب، گاز، فاضلاب
  • تعمیر نشتی سرویس‌ها
  • سیم‌کشی برق
  • تعمیر آسانسور
  • تعمیر در برقی پارکینگ
  • رنگ‌آمیزی ساختمان

و تعمیرات جزئی ساختمان می تواند شامل موارد زیر باشد :

  • رفع مشکل چکه کردن شیر های آب تعویض واشر آنها
  • تعویض لامپ ها و روشنایی های سوخته
  • رفع مشکل فاضلاب بعد از گذشت چند ماه اقامت مستاجر
  • تعمیر موردی قفل در
  • نصب توری در و پنجره
  • تعویض پوشال کولر آبی
  • تعمیر تهویه سرویس‌ها
  • تعمیر موردی کلید و پریز برق
  • سرویس آسانسور یا موتورخانه

در هنگام تنظیم و امضای قرارداد اجاره  ، مالک و مستاجر می‌توانند در قراردادی جداگانه برای هزینه های ساختمان به توافق رسیده تا در صروت بروز مشکل برای هر یک از وسایل و تاسیسات ، بطور شفاف شخصی که موظف به پرداخت است مشخص شود . جنگ اول به از صلح آخر است.

پرتکرارترین سوالات | چه هزینه هایی با مستاجر است

دزدیده شدن پمپ آب آپارتمان به عهده مالک یا مستاجر

هزینه تعمیر آیفون به عهده موجر است یا مستاجر

تعمیر قفل درب سرویس بهداشتی

هزینه تعمیر آبگرمکن به عهده موجر یا مستاجر

شیر آب با مالک است یا مستاجر

هزینه تعمیر آبگرمکن مستاجر یا موجری نیست. این نوع هزینه ها در ابتدا کار بررسی می شوند. در صورتی که در قولنامه ذکر شود که آبگرمکن، آیفن سالم بوده است و سپس خراب شود؛ هزینه آن بر عهده مستاجر است. البته باز هم باید بررسی شود. اینکه آیا دلیل خرابی سوخت یک المان مهم است که قبلا خراب بوده است و تعمیر اساسی نشده است یا خیر. 

یک توصیه ی مهم قبل از عقد قرارداد اجاره 

مستاجر می تواند قبل از عقد قرارداد از  کلیه تاسیسات و وسایل واحد مورد اجاره (اعم از کولر، شوفاژ، آبگرمکن، قفل‌ها، کلیدهای برق، دستگیره‌های در، شیرهای آب و… ) صورت برداری نماید . سپس هر کدام را کاملا تست کند و سپس از وضعیت صحت کارکرد و یا خرابی آن‌ها را درلیست خود مشخص نماید و به امضا مالک برساند.

این کار دو مزیت اصلی دارد:

  • مستاجر می تواند قبل از عقد قرارداد در مورد تعمیر و سرویس وسایل معیوب با صاحبخانه به توافق برسد .
  • در پایان قرارداد و در صورت عدم تعمیر برخی اقلام ، مستاجر در پایان قرارداد ملزم به جبران خسارت نخواهد. چراکه این وسایل از ابتدا دارای مشکل بوده و قبلا هم مالک آنرا تایید نموده است.
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

178 دیدگاه دربارهٔ «هزینه هایی که به عهده مستاجر است – قانون مالک و مستاجر هزینه تعمیرات»

  1. اگر مالک هزینه ای را که مربوط به خودش است را پرداخت نکند مدیر ساختمان میتواند به مستاجر مراجعه کند؟

    1. بله..مسئولیت مالک و مستاجر تضمینی است … یعنی اگر مالک هزینه را پرداخت نکرد، مدیر ساختمان میتواند با مراجعه به مستاجر هزینه را دریافت کند.

    1. تمام هزینه های اساسی برای استفاده از ساختمان و تعمیر ساختمان که آن را قابل سکونت کند بر عهده مالک است.

    1. این بستگی به مصوبات هیئت مدیره ساختمان دارد که آیا از افراد برای استفاده از آسنسور ورودی دریافت شود یا خیر

    1. اگر در زمان اجاره کولز نیاز به تعمیر اساسی داشته باشد ، هزینه آن بر عهده ی مالک می باشد

  2. سلاممستاجریکه ۳ ستل در منزل زندگی کر ه قرا ردا ۴ را بسته اگر ایفون به علت قطعی برق خراب شود با مساجر است یا مالک

    1. بسیاری از شرکت های نظافنی خود تمامی وسایل و مواد مصرفی موردنیاز را با خود به محل می آورند.
      اما به هر ترتیب در صورتیکه نیاز به وسایل نظافت داشته باشید باید آنها از محل صندوق ساختمان خریداری شود

    2. عوض کردن قفل پارکینگ درصورتی که به گفته مستاجر دست چند نفر افتاده است و به همین دلیل می خواهند ان را عوض کنند بر عهده چه کسی است؟

  3. سلام، آیا هزینه سرویس سالانه پکیج بر عهده ماستاجر است و آیا باید حتما هر سال سرویس شود؟!

    دو سه ساله مالک سرویس نکرده و امسال میگه باید تا آخر سال سرویس کنی

  4. سلام منزلمو اجاره دادم به مستاجراز اول کل وسایل رو‌کامل بدون ایراد تحویل مستاجردادم مثال کولرو سرویس کردم کامل تحویل دادم اما متاسفانه دینام کولر اتیش گرفت ازبس که رعایتش نکردن الان خرید دینام کولر به عهده مستاجر میباشد یا صاحب ملک

        1. در مورد کولر، اگر دینام کولر به دلیل فرسودگی یا نقص فنی از کار بیفتد و نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد، این هزینه به طور معمول به عنوان هزینه‌های مصرفی بر عهده مستاجر است، مگر اینکه در قرارداد اجاره به‌صورت مشخص ذکر شده باشد که مالک این هزینه را باید پرداخت کند.

    1. مستاجر به تنهای استفاده نکرده چندین مستجراستفاده میکندو پولی که بابت اجاره وپول پیش میگیرین بابت همیناست که استفاده بکنه

  5. سلام
    هزینه بازسازی ساختمان
    از قبیل:
    -تعویض درب پارکینک
    -آیفون
    -سرامیک راهپله
    بر عهده مالک است یا مستاجر؟ و اگر مالک همکاری نکند چه؟

    1. این هزینه عمرانی و کلی می باشد. از طرفی این موارد بعد از چندین سال مستهلک می شود لذا بر عهده ی مالک می باشد

      1. اینطور که شما نوشتید مستاجر میاد رایگان میشینه / بله بعد از چند سال مستهلک میشه منتها چه کسی مستهلکش کرده ؟ مالکی که یک سال دو سال سه سال ملک و اجاره داده مگه از اون آیففون استفاده کرده یا از اون در رفت و آمد کرده که حالا بخواد بابتش پول بده ؟! / اینها استفاده شدند و مصرفین /

        1. با تشکر از نظر شما
          این رو به یاد داشته باشید که منزل نیز مانند دیگر دارایی ها (ماشین ، لپ تاپ و….) شامل هزینه های نگهداری می باشد. مستهلک شدن آیفون ، کولر گازی یا پرداخت مالیات و عوارض و…. هم جزو هزینه های یک ملک می باشد

        2. بله مستاجر بابت مستهلک کردن خانه شما به شما پول میدهد ونباید در اخر قرارداد خسارت بدهد

        3. با سلام مستاحر بابت استفاده از این اقلام ضروری ساختمام به مالک اجاره میده اجاره ساختمان صرفا بابت در و دیوار ها نیست وسایلی اعم از کولر اسانسور شوفاژ ابگرمکن و … که جزو ضروریات ساختمان هست جزو اقلامی محسوب میشه که مستاجر بابت اونها به مالک اجاره میده یعنی بابت استفاده از اون ها به مالک پول پرداخت کرده و مسلما استهلاک اونها بر عهده مالک خواهد بود نه مستاجر مثل اینکه ماشینی بر عهده راننده بگذارید و اجاره بگیرید استهلاک ماشین دیگه با راننده نیست با مالک ماشینه

          1. سلام

            شما به نکته بسیار مهمی اشاره کرده‌اید که به وضوح به مسائل حقوقی و عملی در اجاره و مسئولیت‌های مربوط به تعمیر و نگهداری ساختمان مربوط می‌شود. در این زمینه، نکات زیر می‌تواند به شما کمک کند:

            نکات کلیدی
            مفاد قرارداد اجاره:

            پوشش اجاره: قرارداد اجاره باید به‌طور واضح مشخص کند که هزینه‌های مربوط به تعمیر و نگهداری تجهیزات و امکانات ساختمان مانند کولر، آسانسور، شوفاژ، و آبگرمکن با چه کسی است. معمولاً، اجاره بهای پرداختی مستاجر شامل استفاده از این امکانات می‌شود، اما نحوه پوشش هزینه‌های استهلاک و تعمیرات باید به‌طور مشخص در قرارداد تعیین شده باشد.
            مسئولیت تعمیر و نگهداری:

            مسئولیت مالک: در بسیاری از موارد، مسئولیت تعمیر و نگهداری تجهیزات و امکانات ضروری ساختمان بر عهده مالک است، به‌ویژه اگر این تجهیزات در زمان تحویل به مستاجر سالم بوده و مستاجر فقط از آنها استفاده می‌کند. به عبارت دیگر، استهلاک طبیعی این تجهیزات معمولاً بر عهده مالک است، مشابه وضعیت استهلاک خودرو که به‌طور معمول بر عهده مالک است.
            توافقات مشخص:

            مدارک و توافقات: اگر در قرارداد اجاره توافقی درباره مسئولیت تعمیر و نگهداری تجهیزات وجود دارد، باید به آن پایبند باشید. اگر در قرارداد مشخص نشده باشد، به‌طور کلی، مسئولیت تعمیرات و نگهداری تجهیزات بر عهده مالک است، مگر اینکه خلاف آن در قرارداد قید شده باشد.
            استفاده و استهلاک:

            استفاده معمول: استهلاک ناشی از استفاده عادی تجهیزات باید بر عهده مالک باشد، زیرا مستاجر تنها از این تجهیزات استفاده می‌کند و نگهداری و تعمیرات اساسی آنها معمولاً به عهده مالک است.
            پیشنهادات
            بررسی قرارداد اجاره:

            توافقات: بررسی کنید که قرارداد اجاره چه مسئولیت‌هایی را برای تعمیر و نگهداری تجهیزات ساختمان مشخص کرده است. اگر قرارداد به‌طور مشخص این موارد را تعیین نکرده است، می‌توانید به قوانین عمومی مربوط به اجاره و مسئولیت‌های مالک و مستاجر مراجعه کنید.
            مذاکره با مالک:

            گفتگو: در صورتی که مالک در خصوص هزینه‌های تعمیر و نگهداری ادعایی دارد، با او صحبت کنید و توضیح دهید که بر اساس قرارداد و قوانین عمومی، مسئولیت استهلاک تجهیزات باید بر عهده مالک باشد.
            مشاوره حقوقی:

            مشاوره: اگر اختلاف نظر ادامه پیدا کرد و توافقی حاصل نشد، مشاوره با یک مشاور حقوقی می‌تواند به شما کمک کند تا از حقوق خود دفاع کنید و بهترین راهکار را برای حل مشکل پیدا کنید.
            نتیجه‌گیری
            پاسخ به سوال شما به‌طور کلی به مسئولیت‌های مشخص شده در قرارداد اجاره و قوانین عمومی مربوط به اجاره و استهلاک تجهیزات بستگی دارد. در حالت کلی، استهلاک تجهیزات و نگهداری آنها بر عهده مالک است، مگر اینکه خلاف آن در قرارداد قید شده باشد.

  6. با سلام و وقت بخیر. در صورت دزدیده شدن سیم برق مسی که در پارکینگ بوده و باعث قطعی برق منزل شده، هزینه خرید سیم و برق کار با مستاجر است یا صاحب خانه؟

    1. پارکینگ جزو مشاعات ساختمان بوده و تامین امنیت آن بر عهده ی مالک می باشد. لذا هزینه سرقت انجام شده از تاسیسات و تجهیزات مشاع نیز با مالک (و مالکین ) ساختمان می باشد

  7. سلام میخواستم بدونم مدیر ساختمون می‌تونه از مستاجر جدید به غیر از شارژ ساختمان هزینه ورودی دریافت کنه ؟ آیا این کار قانونی هست ؟؟؟

  8. سلام،مستاجری که ۴ سال قرارداد اجاره اش تمدید شده و ۴ ساله داره از ابگرمکن استفاده میکنه هزینه تعمیر و نگهداری آبگرمکن با خود مستاجر است؟

  9. با سلام درب برقی رو چند ماه پیش تعمیر کردیم در اثر قعطی برق برد درب سوخت تعویض کردیم ممنونم میشم بفرمایید مربوط به مالک هست یا خستاجر؟

    1. سلام. جون جزو هزینه های جاری و مصرفی نمی باشد ، هزینه ی آن با مالک می باشد. سرویس های دوره ای و همچنین مواد مصرفی درب برقی (در صورتیکه که داشته باشد) بر عهده ی مستاجر می باشد

  10. سلام کابل برقی از تیر برق غیر قانونی کشیدن برای واحد ما ویک واحد دیگه ویک مغازه هر سه از یک کابل استفاده میکنند و به ججز واحد من اون دوتا کار گاه خیاطی دارن با چند تا چرخ صنعتی که باعث میشن کابل ذوب بشه هزینه تعویض کابل به عهده کیست؟

  11. سلام
    من خونم رو سه ماه اجاره دادم و الان چاه گرفته.
    هزینه فنر زدن و چاه بازکن با مستاجره یا من؟؟؟

    1. سلام. در صورتیکه در زمان تحویل چاه مشکلی نداشته ، هزینه مربوط به مستاجر می باشد. اما حتما از پیمانکار فاکتور تهیه کنید تا در صورت بروز مجدد مشکل بتوانید جهت تعمیرات اساسی ، این موضوع را از مالک مطالبه نمایید

  12. سلام
    چند وقت پیش قبض آب ساختمان اومد و برای ملکی که کلا 4 واحد اداری بود، 5 میلیون و 600 هزار قبض آب اومد، بعد از پیگیری مشخص شد از ترکیدگی لوله مخزن آب که به پمپ وصل شده، است محفظه پمپ و مخزن هم کلیدش دست مالک بوده و دسترسی ما بهش نداشتیم. خواستم بدونم هزینه این قبض بر عهده کیه؟ مالک ساختمان یا مستاجرها؟

    1. سلام. این موضوع توافقی می باشد و در صورت عدم پذیرفتن هزینه توسط مالک ، شما میتوانید آنها را در هنگام تخلیه مکان مورد اجاره ، باز کنید

  13. سلام من چند سؤال دارم يكى اينكه اكر قبض اب زياد بياد و بعد متوجه تركيدگي لوله اب بشن تعميرات با مالك أما هزيينه اب با مالك يا مستأجر

      1. تا جه حد بالأخر مستأجري كه شيش سال در ساختماني سكونا دارن و باعث ميشه ساختمان فرسوده بشه تا چه حد بايد به عهده مالك باشه

        1. بله کامل متوجهم منظورتون چیه . ببینید این استهلاکی که می فرمایید رو باید جزو هزینه های دارایی تون ( یعنی همان ملکتون ) در نظر بگیرید و در زمان تعیین قیمت اجاره و رهن برای ملکتون این هزینه رو هم لحاظ کنید.

  14. اگر موقع تحويل خانه به مستأجر كولر نو تحويل داده بعد أز چند سال موتور كولر به سرقت بره تهبه موتور كولر به عهده مالك

  15. سلام
    ببخشيد دو سؤال دارم اول اينكه اگر ملكي أجاره بديم همه چيز سالم ونو باشد بعد أز مدتى موتر كلر به سرقت بره اين به عهده مالك يا مستأجر
    دوم اينكه اكر هزينه اب زياد بياد كه لوله ترك داشته مبلغ لوله كسى به عهده مالك أما مبلغ اب به عهده كيست با توجه به اينكه مستأجر بيش أز شش سال است كه در منزل زندگي ميكند

  16. سلام و عرض ادب: ببخشید؛ هزینه خرید و نصب کنتور آب واحد ویلایی که طبق نظر کارشناس اداره آب خراب اعلام شده و می بایست بطور کامل تعویض گردد، بر عهده مالک است یا مستاجر؟ / با تشکر

      1. ببخشید قسمتی از برق داخل ساختمون مشکل پیداکرده لامپ وایفون کارنمیکنه زمانی که تحویل مستاجردادیم کارمیکرده سالم الان روشن نمیشه میگه برقش مشکل داره این قسمت میخواستم بدونم اگر همیجور باشه باکیه؟منه مالک با مستاجر

        1. سلام،

          اگر لامپ و آیفون در زمان تحویل به مستاجر سالم بوده و حالا مشکل پیدا کرده، معمولاً هزینه تعمیر یا رفع مشکل بر عهده مستاجر است، به شرطی که مشکل به دلیل استفاده نادرست یا عدم نگهداری باشد.

          اما اگر مشکل به دلیل نقص ساختاری یا خرابی طبیعی باشد، هزینه معمولاً بر عهده مالک است.

  17. درود و وقت بخیر
    خانه ای که اجاره کردم سرامیک های کف خانه بلند شده و چنتایی هم شکسته و خیلی سرو صدا میکنند طوریکه همسایه پایینی از آن ناراحت میباشد و مساله اینکه از قبل این اتفاقات افتاده بوده نه زمانیکه من مستقر شدم اما مالک از تعمییر آن سر باز میزند ، من چطور بایسی به این مساله رسیدگی کنم ؟
    ممنون میشم بنده را راهنمایی کنین

    1. سلام ، متاسفانه از اونجاییکه شما منزل رو با همین وضعیت تحویل و اجاره کردین، امکان پیگیری این موضوع رو ندارید.فقط باید نوافق صاحبخانه را برای تعمیر آن جلب نمایید

  18. سلام ببخشید ما آبچک ظرفشویی زنگ زده و گاز کوچیکه و ما قصد عوض کردنش داریم باید مالک پول بده یا خندمون?

    1. بله هزینه ی این اقلام بر عهده ی مالک می باشد. البته در صورتیکه شما منزل را با همان وسایل اجاره نموده اید باید با ایشان توافق شود

    1. سلام. هزینه های دوره ای و غیر اساسی بر عهده ی مستاجر است . اگر شارژ در بازه ی یکسال یا کمتر صورت پذیرد بر عهده ی مستاجر میی باشد

  19. سلام.لوله آب ترکیده ولی کسی متوجه نشده.. الان قبض آب زیاد اومده حدودا8ت قبض آب آمده..کنتور صاحب خانه جدا هست..الان پرداخت این قبض با مستاجره؟؟؟

    1. سلام . این هزینه بر اثر فرسودگی تاسیسات ساختمان می باشد و تعمیر آن بر عهده ی مالک می باشد. همچنین هزینه های جانبی آن مانند بهای آب مصرفی و حتی نمزدگی به دیگر بخش های ساختمان بر عهده ی مالک می باشد

  20. با سلام در مدت قرارداد یک سال اجاره منزل بنده در ماه یازدهم موتور آب نیاز به تعمیر پیدا کرد و تعمیر هم شد .هزینه تعمیر پمپ با مالک است یا موجر ؟

    1. سلام . اگر هزینه ها اساسی نباشد بر عهده ی مستاجر می باشد . تا روزی که مستاجر در ملک حضور دارد می بایستی هزینه ها را پرداخت نماید

  21. سلام ، بنده یه ملکی رو ۴سال پیش اجاره دادم و تا امسال تمدید کردم ، مستاجر تماس گرفته که درب سرویس بهداشتی و حمام آب خورده پوسیده باید تعویض بشه.میخواستم بدونم با توجه به اینکه من کاملا سالم تحویل دادم آیا هزینه تعویض با بنده هست یا مستاجر؟ ممنون

    1. سلام،

      در مورد مسئله پوسیدگی درب سرویس بهداشتی و حمام، مسئولیت هزینه تعویض آن بستگی به عوامل مختلفی دارد. این عوامل شامل موارد زیر می‌شود:

      1. نوع تعمیرات
      تعمیرات جزئی: معمولاً تعمیرات جزئی که ناشی از استفاده روزمره هستند بر عهده مستاجر است.
      تعمیرات اساسی: تعمیرات اساسی که ناشی از نقص‌های ساختاری یا خرابی‌های بزرگتر هستند، معمولاً بر عهده مالک است.
      2. شرایط قرارداد اجاره
      بررسی کنید که آیا در قرارداد اجاره، تعهدات مربوط به تعمیرات به‌طور مشخص تعیین شده است یا خیر. بعضی از قراردادها ممکن است شامل شرایط خاصی باشند که تعیین کنند چه کسی مسئول تعمیرات است.

      3. مدت زمان و نوع استفاده
      اگر پوسیدگی درب‌ها ناشی از استفاده نادرست یا غفلت مستاجر باشد، ممکن است مسئولیت هزینه تعویض بر عهده مستاجر باشد.
      اگر پوسیدگی درب‌ها ناشی از عوامل طبیعی و استهلاک معمولی در طول زمان باشد، ممکن است هزینه تعویض بر عهده مالک باشد.
      4. مذاکره با مستاجر
      پیشنهاد می‌شود که با مستاجر مذاکره کنید و به توافقی برسید. ممکن است بتوانید به یک توافق مشترک دست یابید که نیاز به شکایت را برطرف کند.

      نتیجه‌گیری
      اگر پوسیدگی درب‌های سرویس بهداشتی و حمام ناشی از استفاده نادرست یا غفلت مستاجر باشد، هزینه تعویض بر عهده مستاجر است. اما اگر این پوسیدگی ناشی از عوامل طبیعی و استهلاک معمولی باشد، هزینه تعویض باید بر عهده مالک باشد. بررسی دقیق شرایط قرارداد و مذاکره با مستاجر می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین راه‌حل را پیدا کنید.

  22. سلام.مستاجر من 5ساله که در خونه من نشسته‌الان بعد از 5سال پمپ آب سوخته مدیر ساختمان گفته باید پول بزاریم پمپ آب بخریم.الان پول سهم بنده رو باید من بدم یا مستاجر؟با توجه به اینکه پمپ از اول که بهش اجاره داده بودم کاملا سالم بود و ایشان 5سال اونجا نشسته و استفاده کرده.ممنون ازپاسخ شما

    1. سلام،

      در مورد مسئله سوختن پمپ آب بعد از 5 سال استفاده مستاجر، مسئولیت پرداخت هزینه تعویض یا تعمیر پمپ آب معمولاً بر اساس موارد زیر تعیین می‌شود:

      1. نوع خرابی
      استهلاک طبیعی: اگر خرابی پمپ آب به دلیل استهلاک طبیعی و گذر زمان رخ داده باشد، مسئولیت تعمیر یا تعویض آن معمولاً بر عهده مالک است.
      استفاده نادرست: اگر خرابی ناشی از استفاده نادرست یا غفلت مستاجر باشد، مسئولیت هزینه تعمیر یا تعویض آن بر عهده مستاجر است.
      2. شرایط قرارداد اجاره
      بررسی کنید که آیا در قرارداد اجاره، تعهدات مربوط به تعمیرات و نگهداری به‌طور مشخص تعیین شده است یا خیر. بعضی از قراردادها ممکن است شامل شرایط خاصی باشند که تعیین کنند چه کسی مسئول هزینه‌های تعمیرات است.

      3. مدت زمان استفاده
      پمپ آب به عنوان یکی از تجهیزات اساسی ساختمان، معمولاً عمر مفیدی دارد و اگر پمپ آب بعد از 5 سال استفاده سوخته باشد، این خرابی ممکن است ناشی از استهلاک طبیعی باشد.

      نتیجه‌گیری
      با توجه به اینکه پمپ آب به دلیل استهلاک طبیعی و گذر زمان سوخته است و مستاجر به مدت 5 سال از آن استفاده کرده است، مسئولیت پرداخت هزینه تعویض یا تعمیر پمپ آب بر عهده مالک است. البته بررسی دقیق شرایط قرارداد اجاره می‌تواند به شما کمک کند تا به تصمیم نهایی برسید.

      پیشنهاد
      پیشنهاد می‌شود که با مستاجر و مدیر ساختمان مذاکره کنید و به توافقی برسید. ممکن است بتوانید هزینه‌ها را به‌طور مشترک پرداخت کنید یا به توافقی در مورد نحوه پرداخت برسید که نیاز به شکایت را برطرف کند.

  23. اگر مستأجری ک در طبقه اول اقامت دارد شیر پشت ماشین لباسشویی را نبسته باشد و پس از مدتی آب در زیر طبقه جمع شده باشد و باعث نشتی آب بر روی پارکینگ شود و این اشتباه از سوی مستاجر باشد و باعث خسارت شود هزینه با مستاجر است یا مالک

    1. در چنین حالتی، مسئولیت هزینه‌های ناشی از خسارت به‌طور کلی به موارد زیر بستگی دارد:

      1. نوع خسارت و منبع آن
      خسارت ناشی از اشتباه مستاجر: اگر مستاجر شیر پشت ماشین لباسشویی را نبسته باشد و این اشتباه باعث نشت آب و خسارت به پارکینگ یا سایر بخش‌های ساختمان شود، مسئولیت پرداخت هزینه تعمیرات معمولاً بر عهده مستاجر است. این مورد شامل تعمیرات مربوط به آسیب‌های ناشی از نشت آب و جبران خسارات به ساختمان و پارکینگ می‌شود.
      2. شرایط قرارداد اجاره
      پیش‌بینی مسئولیت‌ها: اگر در قرارداد اجاره مسئولیت‌های مربوط به نگهداری و تعمیرات به‌طور مشخص تعیین شده باشد، باید بر اساس آن عمل کنید. برخی قراردادها ممکن است شامل شرایطی باشند که مشخص می‌کنند چه کسی مسئول هزینه‌های ناشی از خرابی‌های ناشی از اشتباهات مستاجر است.
      3. بررسی وضعیت ساختمان و تعمیرات
      پیشگیری و نگهداری: اگر تعمیرات و نگهداری از تجهیزات مانند شیر آب به‌طور مناسب انجام نشده باشد و این وضعیت باعث خسارت شده باشد، مستاجر ممکن است به‌عنوان مسئول شناخته شود.
      نتیجه‌گیری
      در صورتی که خسارت ناشی از اشتباه مستاجر (نبستن شیر پشت ماشین لباسشویی) باشد، هزینه‌های تعمیرات و جبران خسارت‌ها به‌طور معمول بر عهده مستاجر است. بررسی دقیق شرایط قرارداد اجاره و مستندات مربوط به خسارت می‌تواند به شما کمک کند تا به‌طور مشخص مسئولیت‌ها را تعیین کنید.

      پیشنهاد
      پیشنهاد می‌شود که با مستاجر در مورد خسارت‌های وارده مذاکره کنید و مستندات لازم برای اثبات اشتباه مستاجر و هزینه‌های مربوطه را جمع‌آوری کنید. همچنین می‌توانید با مدیر ساختمان یا یک مشاور حقوقی مشورت کنید تا بهترین راه‌حل را پیدا کنید.

  24. سلام و تشکر از مقاله ،
    اگر قرارداد مستاجر به بیشتر از دو سه سال برسد هزینه هایی مثل گرفتگی فاضلاب ، دربازکن تصویری، نقاشی ساختمان، موتورخانه ، پکیج ، نشت داخلی غیر از پشت بام به عهده کدام طرف است.

    1. سلام و تشکر از ارتباط شما با تیم اپارتمانا

      گرفتگی فاضلاب: معمولاً بر عهده مالک، مگر اینکه به دلیل استفاده نادرست مستاجر باشد.
      در بازکن تصویری: معمولاً بر عهده مالک.
      نقاشی ساختمان: معمولاً بر عهده مالک.
      موتورخانه و پکیج: معمولاً بر عهده مالک.
      نشت داخلی (غیر از پشت بام): معمولاً بر عهده مالک.
      برای اطمینان، قرارداد اجاره را بررسی کنید.

  25. درود. بنده در ساختمانی هستم که مدیریت تصمیم گرفته دوتا صندوق درست کنه یکی برای شارژ از مستاجرین و کسانی که ساکن هستند ویک صندوق جداگانه هم درست کرده برای مالکین و جداگانه علاوه بر شارژ ماهیانه از مالکین هم هر ماه مبلغی رو میگیره و بقول خودش شارژ مالکین که اگه هزینه ای اتفاق افتاد پرداخت کنه. سوالم اینه که مستاجر من ماه به ماه شارژ رو میده ولی من مالک شارژ دوم رو نمیدم و هر وقت هزینه ای شده پرداخت میکنم، آیا این صندوق مالکین یا شارژ مالکین قانونی هستش؟ اگه هیات مدیره هم تصویب بکنه باز هم قانونی هستش و میتونن در صورت عدم پرداخت این هزینه من رو محکوم کنند؟

    1. درود،

      صندوق مالکین و شارژ مالکین موضوعاتی هستند که بسته به قوانین و مقررات داخلی هر ساختمان ممکن است متفاوت باشند. در شرایط شما:

      صندوق شارژ مالکین: ایجاد صندوق جداگانه برای شارژ مالکین می‌تواند قانونی باشد، اما باید بررسی شود که آیا این موضوع در آیین‌نامه داخلی ساختمان یا قرارداد اجاره ذکر شده است یا خیر.

      تصویب هیئت مدیره: اگر هیئت مدیره این موضوع را تصویب کرده و مستندات قانونی دارد، این تصمیم ممکن است قانونی باشد.

      مسئولیت پرداخت: اگر در قرارداد یا آیین‌نامه داخلی مشخص نشده باشد که باید ماهانه به صندوق مالکین پرداخت کنید، احتمالاً شما نمی‌توانید به دلیل عدم پرداخت جریمه شوید.

      پیشنهاد:
      بررسی مدارک: قرارداد اجاره و آیین‌نامه داخلی ساختمان را مرور کنید.
      مشاوره قانونی: برای اطمینان از وضعیت قانونی و نحوه برخورد با این موضوع، مشاوره با وکیل توصیه می‌شود.

  26. با سلام
    من مستاجرم زمان عقد قرار داد رهن کامل ، مالک آخر قرارداد نوشت در صورت هر روز دیر تحویل دادن ملک ۵۰۰هزار تومان خسارت باید بدم و منکه واقعا مجبور بودم و راهی نداشتم امضا کردم این این مورد از نظر قانون املاک صحیح است
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سلام،

      در قوانین اجاره ایران، جریمه دیرکرد به شرطی که در قرارداد ذکر شده باشد، قانونی است، اما باید شرایط زیر رعایت شود:

      منصفانه بودن مبلغ: مبلغ جریمه باید منصفانه و معقول باشد. ۵۰۰ هزار تومان برای هر روز ممکن است به عنوان مبلغی بالا به حساب آید و ممکن است در محاکم قضایی قابل اعتراض باشد.

      قانونی بودن قرارداد: قرارداد باید بر اساس قوانین ملکی و با آگاهی کامل امضا شده باشد.

      اگر احساس می‌کنید که جریمه نامناسب است یا تحت فشار امضا کرده‌اید، مشاوره با وکیل می‌تواند به شما کمک کند.

  27. سلام مغازه تجاری مستاجر هستم ساختمان حدود 7سال ساخت بنده 2سال ساکنم /موتور درب کرکره سوخته هزینه به عهده ی مالک هست یا مستاجر ؟ تشکر

    1. سلام،

      اگر موتور درب کرکره به دلیل فرسودگی طبیعی خراب شده، هزینه تعمیر معمولاً بر عهده مالک است. اگر به دلیل استفاده نادرست باشد، هزینه بر عهده مستاجر است.

      بررسی قرارداد اجاره و مشاوره با تکنسین می‌تواند کمک‌کننده باشد.

  28. الهه محمدی

    سلام ساختمان نیمه کاره واحدی که اجاره کرده ام کنتور برق جدا ندارم وسایل برقی به علت نوسانات برق ساختمان سوخته هزینه تعمیر وسایل به عهده مستاجر است یا مالک

    1. سلام،

      اگر نوسانات برق به دلیل مشکلات ساختاری یا عیب‌های برق ساختمان باشد و شما کنتور برق جداگانه‌ای نداشته باشید، هزینه تعمیر وسایل برقی معمولاً بر عهده مالک است، زیرا نوسانات برق به دلیل مشکل در تأسیسات ساختمان ایجاد شده است.

      اقداماتی که می‌توانید انجام دهید:
      مستندسازی: وضعیت نوسانات برق و آسیب‌های ناشی از آن را با عکس و فیلم مستند کنید.
      گزارش به مالک: مشکلات را به مالک اطلاع دهید و درخواست جبران خسارت کنید.
      بررسی قرارداد: بررسی کنید که آیا قراردادی در خصوص مسئولیت‌ها و نوسانات برق وجود دارد یا خیر.
      برای اطمینان بیشتر، مشاوره با یک وکیل نیز می‌تواند مفید باشد.

  29. سلام وقت بخیر من موقعی که ملک و اجاره کردم سختگیری نکردم کاغذ دیواری پای پنجره ها خرابوهست ابخوردگی و کثیف ما دیگه گفتیم پرده میاد دیده نمیشه الان میگه کار شما بوده
    ازونور سیفون اب میداده لولش میگه بکن و لوله رو عوض کن و زیر بار نمیره که ۳ سال پیش بهم‌گفت سیفون و ببند اب نده پایین ایا من مستاجر باید هزینه هارو پرداخت کنم یا مالک؟ چگونه میتونم اثبات کنم دروغ میگه

    1. سلام و وقت بخیر

      هزینه‌های کاغذ دیواری و آسیب‌های دیگر: اگر مشکلاتی مانند خرابی کاغذ دیواری و آب خوردگی به دلیل استفاده طبیعی و بدون نقص در ساختمان ایجاد شده، معمولاً بر عهده مالک است، به ویژه اگر در زمان اجاره وضعیت به این شکل نبوده است.

      مشکل لوله و سیفون: اگر سیفون و لوله به دلیل نقص در ساختار یا فرسودگی طبیعی نیاز به تعمیر داشته باشد و مالک سه سال پیش توصیه کرده باشد که لوله را ببندید، مسئولیت هزینه‌های تعمیرات معمولاً بر عهده مالک است.

      برای اثبات ادعا:
      مدارک و مستندات: عکس‌ها و فیلم‌هایی از وضعیت ملک و آسیب‌ها تهیه کنید.

      شهادت مستاجران قبلی: اگر امکان دارد، با مستاجران قبلی تماس بگیرید و از وضعیت ملک و مشکلاتی که در آن زمان وجود داشته مطلع شوید.

      مشاوره قانونی: برای درگیری‌های حقوقی و اثبات ادعا، مشاوره با وکیل توصیه می‌شود.

  30. سلام هزینه رطوبت و نم دادن سرویس بهداشتی به طبقه ی پایین به عهده ی مالک هستش یا مستاجر؟درضمن من ۱۱ماه دارین خونه هستم و می‌خوام اسباب کشی کنم .ممنون میشم راهنمایی کنید؟؟؟