خسارت ترکیدگی لوله آب و فاضلاب بر عهده‌ی کیست؟

ترکیدگی لوله آب و فاضلاب

خسارت ترکیدگی لوله آب و فاضلاب بر عهده‌ی کیست؟

ترکیدگی لوله آب یکی از رایج‌ترین مشکلات در آپارتمان‌نشینی است. با افزایش جمعیت و زندگی در مجتمع‌های مسکونی، مسائلی مثل نگهداری و تعمیرات نیز بیشتر شده‌اند. تصور کنید در خانه‌تان نشسته‌اید و ناگهان متوجه نم‌زدگی سقف می‌شوید. اگر دلیل آن ترکیدگی لوله آب در واحد بالایی باشد، باید مشکل را با همسایه در میان بگذارید. اما گاهی ممکن است او برای تعمیر تأخیر کند. همین موضوع می‌تواند خسارت‌های بیشتری به خانه شما وارد کند.

تعمیر ترکیدگی لوله آب بر عهده کیست؟

تعمیر ترکیدگی لوله آب بر عهده کیست؟

1- ترکیدگی لوله آب مربوط به کدام بخش است

در گام اول برای اینکه مشخص شود، چه کسی باید خسارت ترکیدگی لوله آب را بر عهده بگیرد، باید تشخیص محل ترکیدگی به صورت دقیق انجام شود.در ابتدا باید مشخص کنید که مشکل از لوله اختصاصی است یا لوله مشترک. اگر لوله اختصاصی دچار آسیب شده باشد، واحدی که این لوله به آن تعلق دارد، باید تمام خسارت‌ها را پرداخت کند. اما اگر لوله عمومی دچار مشکل باشد، لازم است موارد دیگری را بررسی کنید تا مسئولیت آن مشخص شود.

2- ترکیدگی لوله آب سهوی بوده یا عمدی:

اگر ترکیدگی لوله مربوط به لوله های بخش های مشترک باشد، باید این موضوع، مورد بررسی قرار بگیرد تا دلیل اصلی آن مشخص شود. اگر یکی از همسایه‌ها با بی‌احتیاطی، مثل باز گذاشتن شیر آب، باعث بروز مشکل شود، خودش باید تمام هزینه‌ها را پرداخت کند. اما اگر علت ترکیدگی لوله، پوسیدگی باشد، همه‌ی ساکنین موظف‌اند هزینه‌های مربوط به خسارت را بپردازند. در این شرایط، مدیر ساختمان می‌تواند این مبلغ را به‌صورت بخشی از شارژ ماهیانه از ساکنین دریافت کند تا خسارت‌ها جبران شود.

3- پرداخت خسارت بر عهده مالک است یا مستاجر

بر اساس قانون، اگر مستاجر باعث خرابی یا بروز مشکلی شود، خودش باید تمام هزینه‌ها را پرداخت کند. در موارد دیگر نیز، قانون موجر و مستاجر مشکلات واحد را به دو دسته تقسیم می‌کند. مشکلات جزئی و تعمیرات اساسی که اگر مشکلات به صورت جزئی باشند، هزینه تعمیرات آن بر عهده مستاجر و اگر برای حل مشکل نیاز به تعمیرات اساسی باشد، صاحب خانه باید هزینه‌های مربوط به تعمیرات را پرداخت کند.

اگر ساکنین ساختمان زیربار پرداخت خسارت نروند، چه باید کرد؟

برای حل مشکل، در قدم اول موضوع ترکیدگی لوله آب را با مدیر ساختمان در میان بگذارید تا یک کارشناس حرفه‌ای علت آن را بررسی کند.
اگر مشخص شود که خسارت مربوط به یک واحد خاص است، این موضوع باید از سوی شما یا مدیر ساختمان به آن واحد اعلام شود تا هزینه‌های مربوط به تعمیر پرداخت شود. اما در صورتی که همسایه‌ی خاطی از پرداخت خسارت خودداری کند، فرد خسارت‌دیده می‌تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف، شکایت خود را ثبت کند. شورا نیز با بررسی موضوع، فرد خاطی را برای پاسخ‌گویی احضار خواهد کرد.

اما اگر ترکیدگی لوله آب ناشی از پوسیدگی باشد، تمام ساکنین موظف به پرداخت هزینه‌های تعمیر و جبران خسارت هستند. در این شرایط، مدیر ساختمان مسئول مدیریت هزینه‌ها خواهد بود. اگر صندوق شارژ ساختمان موجودی کافی داشته باشد، پرداخت‌ها از همین محل انجام می‌شود. در غیر این صورت، لازم است مبلغ موردنیاز از طریق شارژ ماهیانه از ساکنین دریافت شود.

مدیران ساختمان وظیفه‌های مهمی را بر عهده دارند و در بسیاری از موارد ممکن است، مدیریت تمامی موارد کار دشواری باشد به همین دلیل ما به شما استفاده از اپلیکیشن آپارتمانا را پیشنهاد می‌کنیم تا همیشه در کنار خود یک دستیار حرفه‌ای برای مدیریت بهتر ساختمان را در اختیار داشته باشید. این اپلیکیشن مزایای فراوانی دارد که برای مثال می‌توان به ارسال پیامک به ساکنین ساختمان، امکان پرداخت آنلاین شارژ ساختمان، ایجاد گزارش و ارسال آن برای ساکنین و … اشاره کرد.

سخن پایانی:

ترکیدگی لوله آب ممکن است در بسیاری از ساختمان‌ها رخ دهد. به همین دلیل، ساکنین باید در صورت مشاهده‌ی نم‌زدگی یا هر مورد مشکوک، بلافاصله موضوع را به مدیر ساختمان اطلاع دهند. در این صورت، قبل از آن‌که خسارت سنگینی به بار بیاید، می‌توان مشکل را برطرف کرد. اما اگر ترکیدگی اتفاق افتاد، قبل از انجام هر اقدامی، لازم است از یک متخصص یا کارشناس بخواهید که برای بررسی مشکل به ساختمان مراجعه کند.

پس از بررسی و مشخص شدن مشکل می‌توان، مقصر به وجود آمدن مشکل را پیدا کرد تا خسارت‌های مربوطه را پرداخت کند. به عنوان مثال اگر ترکیدگی لوله مربوط به لوله اختصاصی باشد، پرداخت هزینه باید توسط واحدی پرداخت شود که لوله متعلق به آن است و اگر ترکیدگی لوله مربوط به لوله های عمومی ‌شود و دلیل آن بی احتیاطی یکی از همسایه‌ها باشد باید تمامی هزینه‌های مربوط به تعمیرات را همان همسایه خطا کار پرداخت کند و اگر ترکیدگی لوله آب به دلیل پوسیدگی باشد، تمامی هزینه‌ها در میان ساکنین ساختمان تقسیم می‌شود.

شما میتوانید برای مطالعه مقاله ” کدام هزینه را باید مالک بپردازد و کدام را ساکن بپردازد ” اینجا کلیک کنید.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

15 دیدگاه دربارهٔ «خسارت ترکیدگی لوله آب و فاضلاب بر عهده‌ی کیست؟»

  1. سقف خونه ی ما بدلیل بازسازی طبقه ی بالا نم زده، ولی عنوان میکنه ارتباطی به کار بازسازی نداره.من چیکار باید کنم؟

    1. سلام. اگر نم زدگی ناشی از تاسیسات لوله کشی طبقه بالا باشد ، هزینه رفع ایراد و همچنین پرداخت هزینه خسارت سقف شما به عهده‌ی ایشان می باشد. چه بابت بازسازی باشد و چه نباشد.

  2. ازکف آشپزخانه من ظاهرا آب نشت میکند به آشپزخانه واحد پایین .سوالم این است که آیا هزینه درست کردن آن به عهده من هست یا واحد پایین؟

  3. سلام ، دیوار کوریدور از دستشویی واحد مجاورش نم زده و میگه باید هزینه اش رو از صندوق ساختمان پرداخت کنید. آیا این گفته ی ایشون درسته؟؟

    1. سلام. خیر
      چون بروز نشتی آب از واحد ایشون بوده ، باید ایشون شخصا نسبت به تعمیرات بخش مشاع ساختمان هزینه کنند

  4. سلام مدتی پیش مالک یک واحد بعد از تحویل گرفتن خانه از مستاجر وبستن در ب واحد هواکش روشن ماند بعد از دوساعت دیگه آتش گرفت وب لولهای فاًضلاب آسیب رسید وآب ۹ واحداز سقف مشائ تا ۴ روز آب میامد الان هزینه با ساختمان میباشد یا با فرد از آنجای که این کار عمدی هم نبوده لطفا راهنمایی بفرمایید

  5. سلام وقت بخیر ،بنده مستأجر هستم زمان بارندگی از سقف پذیرایی آب زیادی ریخت و همان قسمت تلویزیون و تابلو نقاشی نصب بود که متأسفانه خسارت زیادی دیده.مالک حاضر نیست جبران خسارات کنه و عنوان میکنه به من ربطی ندارد.لطفا راهنمایی فرمایید

    1. سلام و وقت بخیر،

      در این مورد، چند نکته حقوقی و عملی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا وضعیت خود را بهتر مدیریت کنید:

      1. مسئولیت تعمیرات اساسی
      طبق قانون، تعمیرات اساسی و عمده (مانند تعمیر سقف) به عهده مالک است. مستاجر موظف به پرداخت هزینه تعمیرات جزئی است.

      2. اعلام خسارت
      شما باید به محض وقوع خسارت، مالک را به صورت کتبی و رسمی از وضعیت مطلع کنید. این کار به عنوان مدرکی برای اثبات مسئولیت مالک می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

      3. راه‌های حقوقی برای جبران خسارت
      الف. مذاکره مستقیم
      ابتدا با مالک مذاکره کنید و او را از وضعیت و خسارت‌ها مطلع کنید. به او توضیح دهید که تعمیرات اساسی به عهده اوست و شما درخواست جبران خسارت دارید.

      ب. ارسال اخطار رسمی
      در صورتی که مالک همکاری نکرد، یک اخطار رسمی به او ارسال کنید. این اخطار باید شامل توضیحات دقیق درباره خسارت و درخواست جبران خسارت باشد.

      ج. شکایت به مراجع قضایی
      اگر مذاکره و اخطار رسمی نتیجه نداد، می‌توانید به مراجع قضایی مراجعه کنید. به کمک یک وکیل متخصص در امور اجاره و ملک، شکایتی علیه مالک تنظیم کنید و درخواست جبران خسارت‌های وارد شده را ارائه دهید.

      مدارک و شواهد مورد نیاز
      قرارداد اجاره: به عنوان مدرکی که نشان می‌دهد شما مستاجر قانونی هستید.
      مدارک خسارت: تصاویر و گزارش‌های مربوط به خسارت‌های وارد شده به وسایل شما.
      مدارک تعمیرات: هرگونه مدرکی که نشان دهد مشکل سقف از قبل وجود داشته یا تعمیرات لازم انجام نشده است.
      نامه‌ها و اخطارها: تمامی مکاتباتی که با مالک در این خصوص داشته‌اید.
      نتیجه‌گیری
      مسئولیت تعمیرات اساسی و جبران خسارت‌های ناشی از نقص این تعمیرات به عهده مالک است. شما می‌توانید از طریق مذاکره، اخطار رسمی و در نهایت مراجعه به مراجع قضایی، حق و حقوق خود را پیگیری کنید. استفاده از مشاوره یک وکیل متخصص در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین راه‌حل را پیدا کنید.

  6. سلام . من مستاجرم از آشپزخانه خانه من بدون هیچ گونه نشتی ظاهری در آشپزخانه آب نشتی کرده به سقف آشپزخانه واحد طبقه زیرین با مالک خانه درمیان گذاشتم گفت وظیفه مستاجره که تعمیر کنه . الان هم هیچ گونه گرفتگی فاضلاب وجود ندارد شیرآلات سالم فقط نشت به طبقه زیرین هست .. لطفا راهنمایی کنید که وظیفه من است یا صاحب خانه برای تعمیرات

    1. سلام!
      طبق قانون، تعمیرات اساسی و مشکلاتی که به ساختار ساختمان مربوط می‌شود، بر عهده مالک است، نه مستاجر. نشت آب از آشپزخانه که به طبقه زیرین آسیب رسانده، جزو تعمیرات اساسی محسوب می‌شود. بنابراین، وظیفه مالک است که این مشکل را رفع کند.

  7. لوله آب اصلی ساختمان قبل از کنتور نشت داشته و به سقف طبقه زیر زمین(باشگاه) آسیب زده اداره آب رفع نقص رو انجام داده الان طبقه زیر زمین بابت خسارت از ساکنین شکایت کرده مگر مسئولیت لوله تا قبل از کنتور بر عهده اداره آب نیست؟ آیا شکایت ایشان وارد هست و یا ن؟

    1. به طور کلی، مسئولیت نگهداری و تعمیر لوله‌های قبل از کنتور بر عهده اداره آب است و اگر نشتی و خرابی به دلیل نقص در آن بخش باشد، هزینه‌های تعمیرات مربوطه نیز بر عهده آن‌هاست. شکایت ساکن طبقه زیرزمین در این خصوص باید به اداره آب اعلام شود و از طریق این اداره پیگیری گردد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پیمایش به بالا

فرم اپارتمانا

نقش شما در ساختمان :ضروری

آیا قبلا ثبت نام کرده اید ؟

نسخه ی نمایشی ویژه‌ی مدیران ساختمان پیاده سازی شده است تا بتوانند ، در کمترین زمان سامانه آپارتمانا و امکانات و گزارشات آنرا بررسی کنند.

در صورتیکه مدیر ساختمان هستید ، بر روی دکمه زیر کلیک کنید