اگر قصد دارید در ساختمان، مجتمع و یا منزل خود این مجلس را برگزار کنید حتما باید به قوانین عزاداری محرم در آپارتمان دقت داشته باشید تا مبادا ثوابی که انجام میدهید با نارضایتی دیگران همراه شود. در ادامه با آپارتمانا همراه باشید، قصد داریم شرایط و قوانینی که در برپایی این مجلس باید رعایت شود را بررسی نماییم.
شرایط عزاداری محرم در ساختمان چیست؟
برگزاری این دست از تکیهها و هیئتهای خانگی بسیار کار پسندیدهای است ولی زمانی که قصد دارید در منزل خود تکیه بزنید و مجلس عزاداری به پا کنید باید با شرایط و قوانین عزاداری محرم در آپارتمان آشنا باشید زیرا عدم رعایت این قوانین و شرایط میتواند باعث آزار و اذیت دیگران شود و همین موضوع مشکلات مختلفی را به همراه خواهد داشت.
1- آزار و اذیت همسایهها ممنوع
از مهمترین قوانین عزاداری محرم در آپارتمان میتوان به رضایت همسایهها اشاره نمود، همانطور که آیتالله فاضل فرمودهاند: اگر مجلس عزاداری یا زیارت عاشورا در آپارتمان موجب اذیت و آزار همسایهها شود جایز نیست، باید درجایی و طوری مجلس عزاداری یا جلسات قرآن یا مجلس زیارت عاشورا برگزار کنید که موجب اذیت دیگران نشود.
2- شرایط استفاده از قسمتهای مشاع
در محیطهایی از مجتمع و آپارتمان که مشترک بین تمام ساکنان است و مشاع محسوب میشود باید رضایت تمام ساکنان برای برگزاری مجلس عزاداری را داشته باشید، در ضمن نسبت به حقالناس مالی در رابطه با هزینه و مخارج مثل آب، برق و گاز که بابت مجلس عزاداری مصرف میشود دقت داشته باشید که یا این هزینهها با رضایت دیگر واحدها باشد یا خودتان پرداخت کنید.
3- رضایت مالک
در قسمتهایی از مجتمع که خصوصی است مانند واحد شخصی، اگر مستأجر هستید برگزاری مجالس ذکر شده با رضایت مالک مانعی ندارد البته به نحوی عمل نمایند که اسباب آزار و ناراحتی دیگران فراهم نشود.
4- نصب پرچم در ساختمان
نصب پرچم عزاداری سیدالشهدا (ع) بر در خانهها و سایر اماکن، عملی معقول و پسندیده است که در راستای ترویج معرفت و بصیرت نسبت به امام حسین (ع) انجام میگیرد و دارای پاداش و ثواب نیز خواهد بود. با این حال، هنگام نصب پرچم باید دقت کرد که مانعی برای رفتوآمد ساکنین ایجاد نشود.
5- آیا برای صدای بلند نوحه باید از همسایهها اجازه گرفت؟
همانطور که گفته شد یکی از مهمترین قوانین عزاداری محرم در آپارتمان، عدم آزار و اذیت همسایهها است. باید به این نکته توجه داشته باشید که شاید یکی از همسایه ناخوش احوال است و باید استراحت کند ولی صدای بلند نوحه این اجازه را به او ندهد. پس بهتر است در این مورد با همسایهها مشورت کرده، سپس نسبت به برگزاری مجلس اقدام نمایید. بهتر است با کم کردن صدای بلندگو آرامش را در محیط ساختمان حفظ نماییم.
6- نصب پارچه در راهرو
اگر قصد دارید پارچهای در راهرو نصب کنید، توجه داشته باشید که اگر راهرو فقط محل رفتوآمد شماست، میتوانید بدون مانع پارچه را نصب کنید. اما اگر راهرو مشترک است و دیگر همسایهها هم از آن عبور میکنند، ابتدا باید از آنها اجازه بگیرید و سپس پارچه را نصب کنید.
7- امنیت
یکی از قوانین مهم عزاداری محرم در آپارتمان، حفظ امنیت ساختمان است. اگر تصمیم دارید درب ورودی را باز بگذارید تا عزاداران بتوانند آزادانه رفتوآمد کنند، حتماً راهکاری برای حفظ امنیت در نظر بگیرید. بهویژه اگر خودروهای همسایهها در پارکینگ قرار دارند و هر فردی بتواند بهراحتی وارد پارکینگ شود، ممکن است زمینه برای سوءاستفاده سارقان فراهم شود. بنابراین، تدابیر لازم را برای جلوگیری از این اتفاق بیندیشید.
8- مراقبتها
از دیگر قوانین عزاداری محرم در آپارتمان میتوان به مراقبتهایی اشاره کرد که بعضا اتفاقهای ناگواری را به همراه داشته است، اگر قصد دارید در پارکینگ ساختمان وسایل پخت غذای نذری بگذارید و در پارکینگ آشپزی کنید حتما به موارد ایمنی دقت داشته باشید.
گاز را تا جای ممکن از خودروهای داخل پارکینگ دورنگه دارید یا در صورت لزوم خودروها را بیرون پارکینگ بگذارید. همچنین سعی کنید شعله و حرارتی که غذا را میپزید از پارچه و مواردی که زود آتش میگیرند دور کنید.
9- زمان مراسم عزاداری
مجلس عزاداری را طوری برنامهریزی کنید که تا ساعت ۲۲ به پایان برسد. پس از پایان مراسم، معمولاً خروج عزاداران باعث ایجاد سر و صدا میشود و ممکن است موجب نارضایتی همسایهها گردد.
سخن پایانی
بیشک همه دوست دارند تا در برگزاری مجلس عزاداری امام حسین (ع) مشارکت کنند و قطعا هرکسی هر کاری که در توانش باشد را انجام میدهد ولیکن این امر دلیل نمیشود تا بدون توجه به همسایهها و دیگر افراد و بدون ملاحظه در ساختمان مجلس عزاداری محرم بر پا کنیم. نکاتی که ذکر شد، از قوانین عزاداری محرم در آپارتمان بود که برای برگزاری مجلس باید به آن توجه نمود.
ان شاالله عزاداریتان قبول و مورد عنایت اباعبدالله حسین (ع) قرار گیرید، همچنین امیدواریم مطالب این ذکر شده برایتان مفید بوده باشد.
با سلام
بله مفید بود اما متوجه نشدم که اگر کسی برای امام حسین مراسمی برگزار کند اما برای مثال همسایه یا همسایگانی علاقه و ارادتی به امامان یا امام حسین ندارند و از این رو برای بر هم زدن مراسم و یا جلوگیری صدا و یا اجتماع عزاداران را سلب آسایش بدانند، چه باید کرد،
بهتر است که با اول با نیروی انتظامی هماهنگ کرد و یا نیازی نیست
التماس دعا
با سلام و احترام
اطلاعرسانی به همسایگان، مدیریت صدا و برگزاری مراسم در زمانهای مناسب میتواند به کاهش مزاحمت کمک کند. در صورتی که نیاز به هماهنگی با نیروی انتظامی یا دریافت مجوز دارید، این اقدامات میتوانند به پیشگیری از مشکلات و برگزاری مراسم بهطور موفق کمک کنند.
التماس دعا