مهمترین قوانین آپارتمان نشینی که باید هر آپارتمان نشین بداند چیست؟

مهمترین قوانین آپارتمان نشینی

قوانین آپارتمان‌نشینی؛ راهنمای کامل زندگی در آپارتمان

در گذشته اکثر خانه‌ها حیاط‌‌دار و شخصی بودند و هر خانواده‌ای مسئول خانه خود بود. اما از چند دهه قبل که آپارتمان‌های چند طبقه و برج‌های مسکونی با واحدهای بسیار شروع به ساخته شدن کرد ومنازل شخصی و حیاط‌های زیبا جای خود را به آپارتمان‌های سربه‌فلک کشیده داد، آپارتمان‌نشینی رواج پیدا کرد. آپارتمان‌نشینی قوانین خاصی دارد که هر فرد و خانواده‌ای بهتر است قبل از رفتن به سراغ زندگی در آپارتمان بداند تا هم خود و هم سایر همسایگان را دچار مشکل و ناراحتی نکند. در این مطلب قصد داریم درباره مهم‌ترین قوانین آپارتمان نشینی صحبت کنیم که باید توسط اشخاص رعایت شود.

آپارتمان نشینی

آپارتمان‌ها و برج‌های مسکونی واحدهایی هستند که بیش از دو یا چند خانواده در آن زندگی می‌کنند و فضای مشترکی مانند پارکینگ، حیاط، پشت‌بام و… دارند، بنابراین باید قوانین و حقوق مشخصی در این مناطق در نظر گرفت تا همسایه‌ها با رعایت آن‌ها دچار مشکل و سوءتفاهم نشوند.

 با چه اصولی باید در آپارتمان زندگی کنیم؟

مهمترین قوانین آپارتمان نشینی به مجموعه‌ای از قوانینی گفته می‌شود که برای زندگی در آپارتمان ‌های مسکونی هر شخص باید بداند و رعایت کند. این قوانین متشکل از قوانینی است که از یک‌سری دستورالعمل‌ها تشکیل شده که از جمله آن‌ها می‌توان به، سبک زندگی، رفت‌وآمد در آپارتمان، پاکیزگی و دفع زباله، پارکینگ خودرو و… اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: وظایف مدیر ساختمان چیست؟

فرهنگ آپارتمان نشینی

همان‌طور که گفتیم زندگی در آپارتمان به دلیل داشتن فضای مشترک با سایر همسایه‌ها مستلزم رعایت نکاتی است که همه همسایه‌ها وظیفه دارند این نکات و قوانین را رعایت کنند که به آن فرهنگ آپارتمان‌نشینی می‌گویند. افرادی‌که در آپارتمان ساکن هستند فقط اختیار ملک خود را در چهارچوب واحد خود دارند و در قسمت‌های مشاع ساختمان باید قوانین و مقررات را رعایت کنند، البته اختیار داشتن چهارچوب واحد خود به معنای انجام هرگونه فعالیت که موجب سلب آسایش دیگر همسایه‌ها شود نیست.

شما میتوانید برای مطالعه مقاله ” فرهنگ آپارتمان نشینی ” اینجا کلیک کنید.

چه مقرراتی در فضاهای مشاع باید رعایت شود؟

کسانی‌که سبک زندگی در آپارتمان را انتخاب می‌کنند ممکن است درباره حقوق همسایه و نکاتی که باید در آپارتمان نشینی رعایت شود آگاهی کافی نداشته باشند، هم‌چنین افراد دارای سلیقه‌ها و سبک زندگی متفاوتی هستند و هر خانواده سبک مشابه با خانواده دیگری را ندارد. به همین دلیل برای دانستن نکاتی که باید در آپارتمان رعایت شود قوانین آپارتمان نشینی وضع شد که همه افراد ساکن در برج‌ها و آپارتمان‌های مسکونی باید به آن پایبند باشند.

اگر همسایه‌ها قوانین و مقررات مشخص آپارتمان را رعایت کنند، محیط ساختمان نظم، آرامش، صلح و دوستی خواهد داشت.

چه مقرراتی در فضاهای مشاع باید رعایت شود؟

قوانین آپارتمان‌نشینی با توجه به نوع ساختمان و تعداد واحدهای مسکونی متفاوت است. در ادامه مهم‌ترین قوانین آپارتمان نشینی مشاعات که در همه ساختمان‌های مسکونی باید رعایت شود را بیان می‌کنیم:

خانواده‌های ساکن باید درباره محیط مشاع و قسمت‌های مشترک آپارتمان آگاهی داشته باشند و بدون اجازه سایر ساکنان در محیط مشاع و مشترک فعالیت شخصی نداشته باشند. راه‌پله، حیاط، پشت‌بام، پارکینگ و آسانسور از جمله مکان‌های مشترک هستند.

انتخاب مدیر ساختمان و تشکیل یک هیئت مدیره در ساختمان و برگزاری جلسات منظم و ماهانه در مورد مسائل و مشکلات ساختمان، در این جلسات از هر خانواده یک نفر به عنوان نماینده باید در جلسات ساختمان شرکت کند.

رعایت نظافت و بهداشت در ساختمان، به‌ویژه در قسمت‌های مشترک ساختمان مانند، پارکینگ، فضای سبز، آسانسور، راه‌پله و دیگر قسمت‌های مشترک که توسط اعضای ساختمان باید تمیز و پاکیزه نگه داشته شود.

بخش نگهبانی در صورت زندگی در آپارتمان و برج‌های با تعداد واحد بالا ضروری است. در اینگونه ساختمان‌ها معمولاً مدیر یا هیئت‌مدیره، یک بخش نگهبانی و یک بخش نظافت را تعیین می‌کنند.

حفظ آرامش در ساختمان از دیگر وظایف مهم در زندگی شهری و آپارتمان‌نشینی است و هر خانواده باید در جهت حفظ آرامش در محیط آپارتمان بکوشد و از تشکیل مهمانی‌های پرسروصدا تا دیروقت و رفت‌وآمدهای پرسروصدا پرهیز کند. بهتر است در صورت برگزاری مهمانی‌های پرسروصدا در آپارتمان ازقبل به همسایه‌ها اطلاع داده شود و سعی شود.

رعایت نکات مهم آپارتمان نشینی

قوانین آپارتمان نشینی مشاعات

  • از هرگونه انجام کارهای پرسروصدا یا تعمیرات در ساعات شب و هنگام استراحت ساکنین آپارتمان جلوگیری شود و این کارها در روز انجام شود.
  • تغییر در نمای ساختمان و تزئینات داخلی توسط ساکنان غیرمجاز است .
  • برگزاری مهمانی‌های گاه‌وبی‌گاه و شبانه با سروصدای بالا و تا دیروقت در آپارتمان ممنوع است.
  • نگه داشتن حیوانات خانگی در آپارتمان کار درستی نیست و ممنوع است.
  • در صورت داشتن حق شارژ، پرداخت به موقع حق شارژ به مدیر ساختمان برای هزینه‌های ساختمان ضروری است.
  • اگر فرد یا افراد ناشناسی را در ساختمان دیدید، موضوع را به مدیر ساختمان و همسایه‌ها اطلاع دهید و خودتان به هیچ وجه درِ آپارتمان را برای آن‌ها باز نکنید.
  • از دعوا و نزاع در ساختمان پرهیز کنید و با همسایه‌های خود نیز برخورد تند نداشته باشید. در صورت بروز هرگونه مشکل با سایر همسایگان بهتر است شما مشکل را با مدیر ساختمان در میان بگذارید یا در جلسات ساختمان مطرح کنید.
  • اگر یکی از افراد یا همسایه‌ها به محیط ساختمان یا بخش‌های مشترک آسیب بزند و خسارتی وارد کند، خودش باید هزینه آن را پرداخت کند.
  • احترام به حقوق شخصی افراد و ساکنان آپارتمان، در صورت استفاده از محیط‌های مشترک بهتر است رضایت همسایه‌ها را از قبل بگیرید.

بیشتر بخوانید: بازی بچه ها در آپارتمان

سخن نهایی

با گسترش شهرنشینی، مردم زندگی در آپارتمان‌ها و برج‌های مسکونی را انتخاب کردند؛ اما آپارتمان‌نشینی مستلزم رعایت حقوق و قوانین است که ساکنان باید آن‌ها را رعایت کنند. در این مطلب درباره مهم‌ترین قوانین و مقررات آپارتمان نشینی صحبت می‌کنیم که همه افراد باید به آن پایبند باشند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پیمایش به بالا

فرم اپارتمانا

نقش شما در ساختمان :ضروری

آیا قبلا ثبت نام کرده اید ؟

نسخه ی نمایشی ویژه‌ی مدیران ساختمان پیاده سازی شده است تا بتوانند ، در کمترین زمان سامانه آپارتمانا و امکانات و گزارشات آنرا بررسی کنند.

در صورتیکه مدیر ساختمان هستید ، بر روی دکمه زیر کلیک کنید