آشنایی با 7 نکته مهم در نمونه قرارداد سرایداری ساختمان‌ها

ساختمان‌های اداری و تجاری، و بسیاری از ساختمان‌های مسکونی نیاز به سرایداری دارند تا به‌طور مرتب به نظافت ساختمان و برخی کارهای مربوط به آن بپردازد. در چنین مواقعی نیاز به قرارداد سرایداری است تا تعهدات دو طرف واضح و مشخص باشد. در قرارداد استخدام سرایدار موارد مختلفی گنجانده می‌شود که همراه با آپارتمانا، نرم‌افزار مدیریت شارژ ساختمان، آن را مورد بررسی قرا می‌دهیم.

سرایدار کیست و چه وظایفی به عهده دارد؟

به فردی که در یک ساختمان بزرگ یا کوچک اداری یا مسکونی وظایفی مانند نظافت و مراقبت از ساختمان را به عهده دارد، سرایدار گفته می‌شود.

وظایف یک سرایدار با توجه به نوع ساختمان و نوع قرارداد می‌تواند متفاوت باشد. به‌عنوان مثال وظیفه یک سرایدار مدرسه با وظیفه سرایدار یک مجموعه آپارتمانی متفاوت است. به‌صورت کلی می‌توان یکی از وظایف مشترک سرایدار را در هر ساختمان اداری، تجاری و مسکونی، نظافت ساختمان نام برد. وظیفه نگهبانی هم می‌تواند از جمله وظایف سرایدار شمرده شود که در قرارداد باید به آن اشاره شود.

قرارداد سرایداری چیست؟

قراردادسرایداری نوعی قرارداد شغلی است که از یک طرف بین کارفرما که مالک یا مدیر ساختمان است، و طرف دیگر که در این قرارداد سرایدار نامیده می‌شود، برقرار می‌گردد. این قرارداد بر اساس قانون کار نوشته می‌شود و سندی رسمی و معتبر است. بدین ترتیب بر اساس همین قرارداد، دو طرف تعهد می‌توانند با استناد به آن به اداره کار مراجعه کنند.

در یک قرارداد استخدام سرایدار موارد مختلفی مانند مدت‌زمان قرارداد، شرح وظایف سرایدار، و همچنین تعهدات سرایدار و کارفرما مشخص می‌شود. موارد دیگری مانند مدت قرارداد، مبلغ حقوق دریافتی سرایدار، شرایط ویژه، تعهدات و موارد دیگری هم می‌تواند به قرارداد افزوده شود. همچنین کارفرما می‌تواند در قراردادسرایداری مدتی را به‌عنوان دوره آزمایشی در نظر بگیرد.

در این قرارداد سرایدار نوعی کارگر به شمار می‌رود و در برابر دریافت مزد، یا حقوق، سهم سود و موارد دیگر متعهد به انجام وظایفی در ساختمان می‌شود.

انواع قرارداد سرایدار از نظر نوع قرارداد:

قراردادهای سرایداری انواع مختلف دارد:

1- قرارداد کار موقت.

2- قرارداد کار دائم.

3- قرارداد کار پاره‌وقت.

4- قرارداد کار ساعتی.

5- قرارداد کار با موضوع معین.

انواع قرارداد سرایدار از نظر نوع ساختمان:

نوع دیگری از نمونه قراردادسرایداری، کاربری ساختمان را مشخص می‌کند. طبیعی است نوع و شرایط قرارداد در ساختمان‌های مسکونی با ساختمان‌های تجاری و اداری متفاوت است. بر این اساس، انواع قرارداد را می‌توان این‌گونه نام برد:

1- قراداد سرایدار ساختمان مسکونی.

2- قرارداد سرایدار ساختمان آموزشی، تجاری و اداری.

دانلود نمونه قرارداد سرایداری و نگهبانی | نمونه قرارداد سرایدار مجتمع مسکونی

طی درخواست های مکرر دوستان تصمیم گرفتیم یک قرارداد سرایداری doc را در اختیار شما قرار دهیم تا تنها با دانلود و پریت آن خیلی سریعتر بتوانید به اهداف ذکر شده در این مقاله دست پیدا کنید. این قرارداد علاوه بر اینکه نمونه نمونه قرارداد با سرایدار ساختمان است می تواند به عنوان نمونه برای قرارداد سرایداری مدرسه نیز استفاده شود.

نمونه-قرارداد-سرایداری-و-نگهبانی.pdf (1933 دانلود ها)

موارد مختلف در نمونه قرارداد سرایداری ساختمان:

موارد مختلف در نمونه قرارداد سرایداری ساختمان

یک قرارداد استخدام سرایدار (نمونه قرارداد سرایدار مجتمع مسکونی) باید موارد مختلفی را در بر گیرد تا از هرگونه اختلافات بعدی میان کارفرما و سرایدار جلوگیری کند.

1- وظایف سرایدار:

وظایفی که برای یک سرایدار در قرارداد استخدام سرایدار مشخص می‌شود، شامل موارد مختلفی است که نسبت به نوع ساختمان می‌تواند اندکی با یکدیگر متفاوت باشد. در نمونه قراردادسرایداری برخی از ساختمان‌ها، سرایدار علاوه بر سرایداری ساختمان، وظیفه نگهبانی از آن را هم بر عهده دارد. (معمولا در ساختمان ها سرایدار نقش نگهبان ساختمان مسکونی را هم ایفا می کند.)

وظایف سرایدار باید به‌طور کامل در قرارداد مشخص شود. این وظایف به‌طور معمول شامل نظافت ساختمان است. بهتر است همه بخش‌های ساختمان که باید روزانه، هفتگی یا… نظافت شوند، در قرارداد مشخص شده باشند.

از دیگر وظایف تعیین‌شده برای سرایدار موارد زیر است:

1- گزارش موارد خاص و مشکلات پیش‌آمده به کارفرما.

2- هوشیاری سرایدار و نظارت بر رفت‌وآمد در ساختمان.

3- وارد بودن به موارد ایمنی و استفاده از ابزار آتش‌نشانی.

2- تعهدات کارفرما:

تعهدات کارفرما نیز باید به‌طور کامل در قرارداد مشخص شود. تعهداتی مانند:

1- اختصاص دادن مکانی به اقامت سرایدار.

2- چگونگی پرداخت حقوق و پاداش به سرایدار.

3- پرداخت عیدی و پاداش سالانه به سرایدار.

4- پرداخت بیمه سرایدار.

3- مدت قرارداد:

مدت قرارداد از مهم‌ترین بخش‌های یک قرارداد است. در قراردادهای دائم، تعهدات کارفرما هم دائمی است، اما در قراردادهای موقت زمان تعهد کارفرما مربوط به دوره زمانی خاصی می‌شود. در نمونه قرارداد سرایداری باید زمان آغاز و پایان یک قرارداد به‌صورت دقیق مشخص باشد.

4- محل اقامت سرایدار:

یکی از موارد مهمی که در یک قرارداد استخدام سرایدار باید مشخص شود، محل اقامت سرایدار است. سرایدارانی که به‌طور دائم در یک ساختمان مشغول به کار هستند و محل اقامت نیز به آنها داده می‌شود، وظیفه نگهبانی را نیز به عهده دارند. در چنین شرایطی لازم است مشخص شود در ازای دریافت محل اقامت چه وظایفی بر عهده سرایدار قرار می‌گیرد.

5- ساعت کاری:

ساعت کار سرایدار که اداره کار برای یک کارگر مشخص کرده، 7 ساعت و 20 دقیقه در هر روز است. ساعت‌های اضافه بر این ساعت باید اضافه‌کاری به حساب بیاید و کارفرما باید در ازای این اضافه‌کار مبلغی به کارگر بپردازد. البته اضافه‌کاری در قرارداد استخدام می‌تواند پیرو قانون کار باشد، یا پیرو توافق دو طرف قرارداد تعیین شود.

6- بیمه کردن سرایدار:

یکی از حقوق سرایدار که در نمونه قرارداد سرایدار هم مشخص می‌شود، بیمه سرایدار ساختمان است. بر اساس قانون کار سرایدار ساختمان باید بیمه شود و پرداخت حق بیمه او به عهده کارفرما است. یک سری قوانین بیمه سرایداری نیز وجود دارد که بایستی هر یک از آن ها را در تنظیم قرارداد رعایت کرد.

7- فسخ قرارداد در قرارداد سرایداری:

یکی از مواردی که در قرارداد استخدام سرایدار مشخص می‌شود، شرایط فسخ قرارداد است. فسخ قرارداد شرایطی دارد که در صورت تحقق یکی از آنها می‌تواند عملی شود:

1- اگر فسخ قرارداد به‌صورت توافقی بین کارفرما و سرایدار باشد.

2- اگر سرایدار بدون دلیل موجه سر کار حاضر نشود.

3- چنانچه سرایدار به‌صورت مشخص از انجام وظایف خود سرپیچی کند.

4- سرایدار به‌طور رسمی و بر اساس ماده 21 قانون کار استعفا دهد.

5- چنانچه سرایدار جرمی مرتکب شود و محکوم به زندان شود.

شرایطی که باید برای استخدام سرایدار در نظر داشته باشیم:

برای استخدام سرایدار بهتر است به چند مورد دقت شود:

1- بهتر است سن سرایدار خیلی بالا و خیلی پائین نباشد.

2- بهتر است سرایدار از نظر جسمی سالم باشد.

3- آشنایی سرایدار با نکته‌های ایمنی ساختمان مانند توانایی خاموش کردن آتش و امدادرسانی هم دارای اهمیت است.

4- بهتر است از سرایدار گواهی عدم سوءپیشینه خواسته شود.

سخن پایانی:

زندگی شهرنشینی نیازهای جدیدی را می‌طلبد که یکی از آنها استخدام سرایدار ساختمان است. نیاز است کارفرما پیش از استخدام سرایدار در هر ساختمان مسکونی یا اداری و تجاری، از بندهای مختلف قراردادسرایداری و شرایط آن آگاه باشد. همچنین بندهای مختلف این قرارداد بر اساس نیاز ساختمان و قوانین روز تعیین شود. 
متاسفانه در برخی از موارد دیده شده است که سرایدار بدون قرارداد استخدام می کنند. این موارد 100%پیگرد قانونی دارند.

تمامی مواردی که ذکر شد، برای سرایداری مجتمع مسکونی و نمونه قرارداد سرایداری و نگهبانی است. این موضوع در درجه اول دو طرف قرارداد را از تعهدات خود آگاه می‌کند. در درجه دوم جلوی بروز مشکلات بعدی را می‌گیرد و آرامش را برای ساکنان سازه به ارمغان می‌آورد.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید
3 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رویا

متاسفانه مدیران ساختمان خیلی زرنگ تشریف دارند.میگن ما یه واحد سرایداری بهتون میدیم به جاش واسه ما کار کنید.یه پولی هم هدیه میدیم به خانمت.بعد از زن و شوهر ۲۴ ساعته کار میکشن.نه حقوق نه بیمه.چندرغاز میذارن کف دستشون که پول یه قوطی روغن نمیشه.بعد هم با یه تهمت دزدی میندازن بیرون و نوبت سرایدار بخت برگشته بعدی.پشتشون هم گرمه باج میدن به مامور اداره کار و خلاص

1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
Scroll to Top
اسکرول به بالا

نسخه ی نمایشی ویژه‌ی مدیران ساختمان پیاده سازی شده است تا بتوانند ، در کمترین زمان سامانه آپارتمانا و امکانات و گزارشات آنرا بررسی کنند.

در صورتیکه مدیر ساختمان هستید ، بر روی دکمه زیر کلیک کنید